Aktuellt

Aktuell information i klubben

Klubben använder epost som främsta kommunikationsmedel med sina medlemmar men här publiceras även lite nyheter
om vad som händer i klubben tillsammans med annan aktuell information.

Klubben trummar på...


2022-04-27

Äntligen börjar kvicksilvret överstiga tvåsiffrigt och dagarna blir längre och längre. Och i klubbstugan är det aktiviteter varje tisdag då ett antal medlemmar träffas. Förutom radiokörande så är SK0HB klubben för högre allmänbildning och jag upphör aldrig förvånas över den samlade kunskapen som här finns. Vid kaffebordet brukar allt från teknik, till fladdermöss, till varför Gortex släpper ut fukt men inte in vatten avhandlas. Det går inte en kväll utan att man lärt sig något nytt.


Klubben höll ett välbesökt årsmöte i början på mars. Många medlemmar slöt upp och även detta år utnyttjades möjligheten att delta över vårt Jitsi-rum. Helt utan konkurrens gavs föregående styrelse ett förnyat förtroende även detta år. Förhoppningsvis beroende på att ni medlemmar faktiskt uppskattar vårt arbete (vi intalar oss det iallafall). Vi ska förvalta förtroendet väl. Klubbens bokslut var som vanligt robust och årsmötet beslöt även godkänna förslaget om uppdaterade och lite modernare stadgar som anpassats till dagens förening med ett par tillägg som inarbetats. Årsmötesprotokollet, stadgarna m.m. finns redan nu att ladda ner här på hemsidan.


Jag vill också ta tillfället i akt att välkomna inte mindre än fyra nya medlemmar (!) till SK0HB och det tror jag hör inte till vanligheterna. Så det är med stor glädje som jag härmed hälsar Ulf SM0TRY, Per SA0DMZ, Kent SM0HZE och Karin SM0WCL mycket hjärtligt välkomna till Botkyrka Radio Amatörer. Jätteskoj...


Styrelsen kommer inom en snar framtid att träffas för ett litet styrelsemöte där vi bl.a. ska fokusera på våra planer för året som vi bl.a. hoppas ska innehålla en field-day, en grillafton, åtminstine en klubbmiddag och så givetvis idén om en bio/radioloppis-dag tillsammans med flera föreningar och Biografen Sländan som Göran YHL har väckt. Om du har något du vill lyfta upp, skriv ett mail (info@sk0hb.se) eller haffa oss nere i klubblokalen.


Som avslutning vill jag bara säga att våra nya QSL-kort har levererats så nu finns utrymme att köra 1 000 QSOn och kunna bekräfta dem alla med ett snygg kort konstnärligt skissat av allas vår Hasse SM0BYD.


Vi ses nere i klubbstugan!


73 de Per SM0SYP

Ordförande även detta året.

Dags för årsmöte i SKOHB


2022-02-20

Styrelsen har nöjet att inbjuda alla sina medlemmar till årsmöte i SK0HB. En kallelse tillsammans med övrig information har idag skickats ut via epost till alla medlemmar. Årsmötet kommer hållas tisdagen den 8 mars kl 19:00 i klubblokalen på Sländan i Tullinge och lokalen är öppen från ca kl 18. För dem som så önskar kommer även digitalt deltagande erbjudas via klubbens möteslänk på Jitsi Meet. Möteskallelse med dagordning kan laddas ner genom att klicka på nedan PDF-länk:

Efter årsmötesförhandlingar serveras fika.


Vid årsmötet kommer styrelsen också föredraga ett förslag om stagdeändring för att minska föreningens administration och anpassa föreningens styrdokument till dagens förutsättningar. Ett utkast på förslag har e-postats till alla medlemmar, har du inte fått det - skriv ett mail till info@sk0hb.se så gör vi ett nytt utskicka. Övriga årsmöteshandlingar finns tillgängliga i samband med årsmötesdagen och kommer presenteras under sittande möte.


I början på april månad kommer klubben stå värd för en DL0 klubbledarträff då DL0 Ann och vDL0 Sven-Erik tillsammans med representanter från alla klubbarna i Stockholmsdistriktet välkomnas ner till klubben. Vid klubbledarträffen diskuteras olika frågor inom SSA som berör klubbarna, såsom kursverksamheter och andra gemensamma aktiviteter.


Styrelsen skissar även på en spännande aktivitet efter ett initativ av Göran YHL, planerna är en så länge väldigt preliminära så detta får bli en liten cliff-hanger. Mer information kommer, så håll ögonen öppna.


Då alla Corona-restriktioner nu lyfts bort kan klubbstugan fortsätta hållas öppen varje tisdagkväll från kl 18 (ca). Från radioshacket kopplar vi även upp vår Jitsi Meet länk (SK0HB) dit medlemmar som inte kan komma ner fysiskt kan checka in och hälsa på oss via datorn. Tänk på att radioschacket kanske inte alltid är bemannat, men länken fungerar ändå och kan användas för att prata medlemmar till medlemmar också. 


Varmt välkomna ned en tisdagskväll och mycket välkomna till klubbens årssmöte!

73 de Per SM0SYP, ordförande

Årsmöteskallelse (PDF)

God fortsättning på nya radio-året


2022-01-05

Styrelsen för Botkyrka Radio Amatörer önskar alla en riktigt god fortsättning och speciellt alla medlemmar i SK0HB.


Året 2021 var utmanande på många sätt och tyvärr verkar 2022 starta med ett litet bakslag vad gäller pandemin. FHM rapporterar att smittan ökar oroväckande i samhället och manar till försiktighet och att "hålla i och hålla ut". Styrelsen följer utvecklingen och nya beslutade  smittskyddsrekommendationer, viktigt just nu är att visa omtanke om klubbkamraterna, hålla avstånd, vaccinera sig och framförallt att hålla sig hemma vid minsta förkylningssymptom. Vi ser dock det inte vara nödvändigt att stänga  verksamheten igen utan med tillämpad stor portion förnuft och hänsyn håller vi fortsatt öppet på tisdagskvällarna. Det kan givetvis ändras beroende nya beslut om restriktioner.Vi hoppas också snart kunna bli QRV även över en videomöteslänk i klubbshacket för dem som ändå vill delta på distans men vi har lite dator-problem som behöver lösas först.


Nytt år innebär också att det är dags att betala medlemsavgiften om 250 kronor till klubbens postgirokonto 58 43 59-4. Ange din signal som referens och före den 31 januari ser vi gärna din inbetalning. Ditt medlemsskap är lika viktigt nu som förr och vi hoppas och tror att du kommer tycka om den utveckling som sker i klubben. Som ordförande känner jag det angeläget att bibehålla den familjära stämningen som råder i klubben och det ska vara en klubb där alla kan trivas. Jag vill utveckla radioshacket och när samhällssituationen så tillåter starta upp lite olika aktiviteter. Klubben har också precis beställt en laddning nya QSL-kort och så fort en dator finns i fungerande skick kommer UCX-loggprogrammet med ny licens installeras igen.


Styrelsen träffas nästa gång den 27 januari, då ska vi bl.a. börja förbereda för årsmötet, diskutera stadgeändringar, rita upp rutiner för klubbens förvaltning. En kallelse till årsmötet kommer skickas ut ca 2 veckor innan mötesdatumet.


Hoppas vi ses och hörs!


73 de Per, SM0SYP

Ordförande

Ordföranden noterar


2021-12-10

I tisdags samlandes 15 medlemmar i SK0HB för en trevlig middag i Sländan där Igge hade dukat upp en smakfull och en mycket angenäm buffé. Göran -YHL berättade även intressanta biohistoriska episoder ur sitt liv och det gavs tillfälle till riktigt flipperspelande. 

Det var riktigt roligt att så många ville komma och detta är nog inte sista gången som vi arrangerar en sån här trevlig kväll nere i klubben.


Kalle SM0REL överlämnade i samband med detta ett USB-minne som innehåller ett fantastiskt stycke klubbhistoria i form av digitaliserade fotografier han tagit genom åren. Det är en tidskapsel från klubbaktiviteter ända sedan 1975, en historieskatt. Fotografierna är uppladdade i klubbens fotoalbum här på hemsidan så passa på att klicka in i albumen för att minnas svunna tider. Särskilt bilderna från fielddayen på Skanssundet "med ölburksantennen" var något utöver det vanliga kan jag personligen tycka... Ett stort tack Kalle för detta bidrag!

Har du också fotografier från klubbens historiska aktiviteter? Tveka inte att höra av dig!


Klubben håller fortsatt öppet hus på tisdagarna men bevakar även utvecklingen av smittspridningen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Men än så länge bedömer vi det vara möjligt att bedriva vår verksamhet på ett säkert sätt även om det kan komma att behöva justeras. I så fall kommer styrelsen att återkomma.


Det börjar också närma sig jul och nyår och vi går då in i ett nytt verksamhetsår. Det innebär också att det börjar bli dags att betala medlemsavgift igen till klubbens postgirokonto 58 43 59 -4. Styrelsen kommer naturligtvis också att skicka ut ett epostbrev till alla medlemmar men vi hälsar även nya medlemmar varmt välkomna till klubben!


73 de Per SM0SYP, ordförande i Botkyrka Radio Amatörer.

Här kan du ladda ner och läsa klubbens stadgar:

Klubbens stadgar

Årsmötesprotokollet

Här kan du ladda ner och läsa senaste årsmötesprotokollet:

Senaste årsberättelsen

Här kan du ladda ner och läsa senaste årsberättelsen: