Aktuellt

Aktuell information i klubben

Klubben använder epost som främsta kommunikationsmedel med sina medlemmar men här publiceras även lite nyheter
om vad som händer i klubben tillsammans med annan aktuell information.

God fortsättning på nya radio-året


2022-01-05

Styrelsen för Botkyrka Radio Amatörer önskar alla en riktigt god fortsättning och speciellt alla medlemmar i SK0HB.


Året 2021 var utmanande på många sätt och tyvärr verkar 2022 starta med ett litet bakslag vad gäller pandemin. FHM rapporterar att smittan ökar oroväckande i samhället och manar till försiktighet och att "hålla i och hålla ut". Styrelsen följer utvecklingen och nya beslutade  smittskyddsrekommendationer, viktigt just nu är att visa omtanke om klubbkamraterna, hålla avstånd, vaccinera sig och framförallt att hålla sig hemma vid minsta förkylningssymptom. Vi ser dock det inte vara nödvändigt att stänga  verksamheten igen utan med tillämpad stor portion förnuft och hänsyn håller vi fortsatt öppet på tisdagskvällarna. Det kan givetvis ändras beroende nya beslut om restriktioner.Vi hoppas också snart kunna bli QRV även över en videomöteslänk i klubbshacket för dem som ändå vill delta på distans men vi har lite dator-problem som behöver lösas först.


Nytt år innebär också att det är dags att betala medlemsavgiften om 250 kronor till klubbens postgirokonto 58 43 59-4. Ange din signal som referens och före den 31 januari ser vi gärna din inbetalning. Ditt medlemsskap är lika viktigt nu som förr och vi hoppas och tror att du kommer tycka om den utveckling som sker i klubben. Som ordförande känner jag det angeläget att bibehålla den familjära stämningen som råder i klubben och det ska vara en klubb där alla kan trivas. Jag vill utveckla radioshacket och när samhällssituationen så tillåter starta upp lite olika aktiviteter. Klubben har också precis beställt en laddning nya QSL-kort och så fort en dator finns i fungerande skick kommer UCX-loggprogrammet med ny licens installeras igen.


Styrelsen träffas nästa gång den 27 januari, då ska vi bl.a. börja förbereda för årsmötet, diskutera stadgeändringar, rita upp rutiner för klubbens förvaltning. En kallelse till årsmötet kommer skickas ut ca 2 veckor innan mötesdatumet.


Hoppas vi ses och hörs!


73 de Per, SM0SYP

Ordförande

Ordföranden noterar


2021-12-10

I tisdags samlandes 15 medlemmar i SK0HB för en trevlig middag i Sländan där Igge hade dukat upp en smakfull och en mycket angenäm buffé. Göran -YHL berättade även intressanta biohistoriska episoder ur sitt liv och det gavs tillfälle till riktigt flipperspelande. 

Det var riktigt roligt att så många ville komma och detta är nog inte sista gången som vi arrangerar en sån här trevlig kväll nere i klubben.


Kalle SM0REL överlämnade i samband med detta ett USB-minne som innehåller ett fantastiskt stycke klubbhistoria i form av digitaliserade fotografier han tagit genom åren. Det är en tidskapsel från klubbaktiviteter ända sedan 1975, en historieskatt. Fotografierna är uppladdade i klubbens fotoalbum här på hemsidan så passa på att klicka in i albumen för att minnas svunna tider. Särskilt bilderna från fielddayen på Skanssundet "med ölburksantennen" var något utöver det vanliga kan jag personligen tycka... Ett stort tack Kalle för detta bidrag!

Har du också fotografier från klubbens historiska aktiviteter? Tveka inte att höra av dig!


Klubben håller fortsatt öppet hus på tisdagarna men bevakar även utvecklingen av smittspridningen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Men än så länge bedömer vi det vara möjligt att bedriva vår verksamhet på ett säkert sätt även om det kan komma att behöva justeras. I så fall kommer styrelsen att återkomma.


Det börjar också närma sig jul och nyår och vi går då in i ett nytt verksamhetsår. Det innebär också att det börjar bli dags att betala medlemsavgift igen till klubbens postgirokonto 58 43 59 -4. Styrelsen kommer naturligtvis också att skicka ut ett epostbrev till alla medlemmar men vi hälsar även nya medlemmar varmt välkomna till klubben!


73 de Per SM0SYP, ordförande i Botkyrka Radio Amatörer.

SK0HB inbjuder till klubbmiddag


2021-11-14

Tisdagen den 7 december har Botkyrka Radio Amatörer, SK0HB det stora nöjet att kunna inbjuda alla medlemmar (gäster är även varmt välkomna) till en klubbmiddag nere i klubblokalen i Biografen Sländan. Så lägg datumet på minnet!


Värdparet Igge och Göran -YHL dukar upp en buffé som serveras nere i Sländan, på Ekelundshovsvägen 22 i Tullinge, i samma hus där klubben har lokalen. Klubben håller öppet hus från klockan 18:00 och middagen serveras däromkring. 


Medlemmar i Botkyrka Radio Amatörer betalar ingenting för middagen, detta är styrelsens sätt att visa alla våra fantasiska medlemmar lite uppskattning för den tuffa period som varit. Gäster och anhöriga är också varmt välkomna att delta men betalar då blygsamma 200 kronor till klubbens postgirokonto. 


Klubbmiddagen utgör en slags "kick-off" nu när klubben lämnar en nedstängd verksamhet och nu när pandemirestriktionerna uppskattning börjar lätta. Tidigare år då Igge ordnat med liknande evenemang har varit väldigt uppskattat så missa inte detta!


Observera: Föranmälan krävs senast söndagen den 28 november antingen till någon i styrelsen eller enklast genom att skicka ett epost-brev till info@sk0hb.se med din signal och namnet på din ev. gäst eller anhörig som vill följa med. 


Som alltid gäller givetvis fortsatt försiktighet, känner man förkylningssymptom stannar man naturligtvis hemma och vi håller rimligt avstånd till alla dem som önskar.


Varmt välkomna till en trevlig klubbmiddag nere på sländan hälsar styrelsen för Botkyrka Radio Amatörer!


73 de ordförande, Per/SM0SYP

SK0HB deltog på DL0 klubbledarträff


2021-11-09

Under tisdagskvällen deltog ordförande Per SM0SYP och kassören Wittich SA0BFW på en  "klubbledarträff" som anordnades av DL0 Ann SM0ZEU och vice DL0 Sven-Erik SM0WAV. SK0HBs representation på mötet var mycket uppskattat och efterlängtad. På klubbledarträffen, som denna gång genomfördes över Jitsi videomöte, var de flesta klubbarna i SM0-distriktet representerade men här deltog även SSA vice ordförande, Jonas SM5PHU. Under mötet gavs bl.a. en nulägesredovisning om SSAs arbete med provförrättning, nya provfrågor, ett nytt novis-certifikat samt en redovisning kring klubbarnas utbildningsverksamhet och provförrättningar i distriktet. En reflektion vi gjorde var att det är en imponerad utbildningsverksamhet som klubbarna i Stockholmområdet bedriver och det ger frukt i form av många nyexaminerade radioamatörer. Samtidigt känner vi trygghet i att utbudet av certifikatutbildningar är tillräcklig och vi finner ingen anledning att börja jobba med den frågan inom SK0HB. 


Alla klubbar gavs också möjlighet att berätta om sin verksamhet och det kan konstateras att de flesta klubbar har börjat starta upp verksamheten igen efter restriktionerna lyfts. Vi fick också möjlighet att presentera SK0HB och berätta om  klubbens verksamhete, vårt fina QTH, om biografen och det biograftekniska museet vilket väckte stort intresse hos DL0 som över sittande möte uttalade ett önskemål om att hälsa på. Givetvis meddelades att Ann och Sven-Erik var varmt välkomna till oss! Nästa DL0 klubbledarträff planerades in till den 10 februari 2022 hos Täby Sändaramatörer.


Det som stack ut på mötet var att Jan-Olof SM0IFP, ansvarig för verksamheten på SK0TM, rapporterade att Corona-restriktionerna bl.a. medfört att man förlorat många operatörer och att man idag  var för få operatörer jämfört uppdraget. Jan-Olof önskade därför ett litet upprop hos klubbarna för att locka nya operatörer till det hedersamma uppdraget att visa upp och göra reklam för amatörradio till allmänheten under tiden Tekniska museet är öppet. Är du nyfiken på uppdraget eller om det känns intressent, kontakta gärna Jan-Olof SM0IFP för mer information.


73 de Per SM0SYP/Ordförande

Här kan du ladda ner och läsa klubbens stadgar:

Klubbens stadgar

Här kan du ladda ner och läsa senaste årsmötesprotokollet:

Årsmötesprotokollet

Detta är våra fantastiska stugvärdar:

Stugvärdar