Aktuellt

Aktuell information i klubben

Klubben använder epost som främsta kommunikationsmedel med sina medlemmar men här publiceras även lite nyheter
om vad som händer i klubben tillsammans med annan aktuell information.

Inget öppet hus i kväll

2024-04-02


På grund av rådande väder- och trafikläge sker inget planerat öppet hus i klubben ikväll. Vi råder alla att stanna hemma och köra DX istället så tar vi nya tag nästa tisdag!.


73 de Per SM0SYP

Klubben firade sitt 50-årsjubileum

2024-03-31


I tisdags träffades ett trettiotal medlemmar med sina respektive och hedersgäster nere i Sländan för att uppmärksamma klubbens 50-års jubileum. Och det blev en oerhört lyckad afton med flera överraskningar. .


Ingegärd stod för den fantastiska middagsbuffén som serverades och middagen ackompanjerades av ett bildspel med en kavalkad från olika episoder i klubbens historia.


Under middagen fick vi också ett digitalt besök av
Curtan SM7CBY som var en av dem i den tro som 
i början av 70-talet startade klubben. Curtan 
berättade, över en stundtals hackande videolänk, 
flera anekdoter från den tid då allt var möjligt. 

Vår hedersgäst Rune SM5COP berättade sedan 
om sina minnen från klubben och om flera av de
stora personligheter som många av oss också
minns. Kvällens "memory lane" avslutades med att vår mångårige f.d. ordförande Kalle SMØREL berättade om olika episoder från 90-talet, hur klubben sedermera tvingades bort från stugan i Rönninge, flyttade till Tumba och sedan vidare till Tullinge.


Kvällen fortsatte sedan inne i en av Sländans 

fina biosalonger där Leif Ström, sekreterare i
F18 Kamratföreningen, höll ett upp-
skattat föredrag om den gamla flygflottiljens 
historia fram till dess slutliga avveckling och 
förvandling till en friluftsstad. 

Vi fick höra om alla de olika flygplan som flugit från
F18, om hur Wennerström ödelade användningen av
den underjordiska hangaren och mycket mer.
F18s historia finns utmärkt beskrivet på 
kamratföreningens hemsida https://www.f18.se och kamratföreningen har också nyligen gett ut en läsvärd bok om flottiljens historia som kan beställas via deras hemsida.

Kvällen avslutades med en bioföreställning med
filmvisning från DXpeditionen till Saint Brandon
Island, 3B7M dit ett tjeckiskt team begav sig 
för ungefär ett år sedan. Filmen finns på Youtube
men den stora behållningen här var att  

kunna avnjuta den i Bio Sländans fina salong 
med bioduk och 5.1-ljud.


Efter den inramande filmvisningen hade kvällens firande därmed kommit till ända och såväl mätta som nöjda gäster begav sig hemåt. Men det blev sannerligen en både lyckad och uppskattad afton, precis såsom ett jubileum ska vara.


Ett särskilt tack till: Ingegärd för den fina buffén, Göran -YHL för filmförevisningen, Leif Ström för det mycket engagerande föredraget om F18, Curtan -CBY och Rune -COP för era  historier, Kalle -REL inte bara för att att du delade med dig av minnen utan också för alla de bilder som du delat med dig av.. och sist men inte minst tack till alla ni som kom och delade detta jubileum med oss. 


Per SMØSYP

Ordförande i SKØHB

Inbjudan till jubileumsmiddag på klubben

2024-03-14


Boka in tisdagen den 26 mars 2024 från kl 1800 !


Den här aftonen blir inte en helt vanlig klubbtisdag, i istället uppmärksammar vi klubbens 50-åriga historia, (1974 -- 2024). Programmet är än så länge inte helt spikat men vad som däremot är bestämt är att vi denna afton inbjuder till en härlig middagsbuffé nere i Sländan på Eklundshovsvägen i Tullinge. Vi öppnar som vanligt runt 18-tiden med lite mingel och fortsätter sedan med en härlig buffé och övrigt program.


Klubbens jubileum är också alla fantastiska medlemmars jubileum, många har varit medlemmar i klubben väldigt länge och många har gjort betydande insatser. Det förtjänas också att uppmärksammas. "Fullvärdiga (heders- och betalande) medlemmar" i SKØHB betalar därför inte mer än vad en vanlig klubbfika kostar, alltså symboliska 20 kr (!).


Detta är ytterligare en anledning att passa på att bli medlem i SKØHB alltså...


Men vi vidgar vår krets och välkomnar också andra gäster, familjemedlemmar samt medlemmar i FRO Svartlösa Öknebo och SK0BJ varmt välkomna. Ni betalar dock endast det låga självkostnadspriset om 220 kr via klubbens postgiro, Swish eller kontant.


Och vi som avnjutit Ingegärds bufféer tidigare kan intyga att det är väldigt väldigt gott! För att Ingegärd dock ska kunna dimensionera buffén vill vi gärna ha en liten "föranmälan"på söndag 17 mars. Men vi kommer se till att det finns möjlighet till efteranmälan.


Så svara gärna om ni önskar komma (gärna med namn och ev. signal) och om du vill ta med dig någon eller några gäster.


Välkomna hälsar hela styrelsen!


Årsmötet avhölls inför fullt hus

2024-03-14


Den 27 februari avhölls årets föreningsstämma nere i Sländan inför hela 15 deltagande medlemmar, vilket snudd på kan vara ett rekord.


Ordföranden Per SMØSYP arbetade igenom dagordningen utan större omsvepanden. Styrelsen blev omvald och medlemsavgiften bestämdes oförändrad till 250 kronor, en avgiftsstorlek som faktiskt varit oförändrad i 30 år nu (!). 


Ett trevlig inslag och inramning av årsmötet blev en "telegramhälsning" från en av dem som var med och startade klubben för 50 år sedan, hedersmedlemmen Curtan SM7CBY som överlämnade sina varmaste gratulationer till jubilaren och berättade lite historia från när klubben bildades. I meddelandet fanns också några bilder som visades till församlingens förtjusning.


Protokollet finns att ladda ner här på hemsidan


73 de Per SMØSYP (Ordförande)

SK0HB huserar sedan flera år i hos Biografen Sländan som drivs av Göran SM0YHL (Ingegärd) och Ingegärd och det är genom deras generositet som klubben kan fortsätta existera i sin nuvarande form. Biografen Sländan är dessutom unik som en av de få privatägda biograferna som finns kvar med en personlig identitet och toppmodern utrustning. Dessutom finns här ett unikt biograftekniskt museum värd ett besök. Sländan är därför ett alldeles utmärkt lokalt alternativ och ett bra sätt att stötta Göran och Ingegärds verksamhet är att se någon av de filmer som spelas. Bioprogram och biljettbokning gör man enkelt på https://bio-slandan.se/.
På hemsidan kan man även läsa om biografens intressanta historia


Här kan du ladda ner och läsa klubbens stadgar:

Klubbens stadgar

Årsmötesprotokollet

Här kan du ladda ner och läsa senaste årsmötesprotokollet:

Senaste årsberättelsen

Här kan du ladda ner och läsa senaste årsberättelsen:

Styrelsens protokoll

Här kan du ladda ner och läsa senaste protokollen från styrelsens sammanträden

2022-01-27

2022-06-13

2022-10-31

2023-01-30

2023-04-20

2023-11-16